Motiiveista logon kautta juridiikkaan, myyntiin ja rekryyn! We’re out and hiring!

Motiiveista logon kautta juridiikkaan, myyntiin ja rekryyn! We’re out and hiring!

Blogi

Huh, kaikki perustukset on viimein kuosissa, että voi alkaa keskittymään olennaiseen. Ajattelin vain summata missä mennään, ts. mitä yrityksen pystyyn laittaminen on 2017? polku ideasta launchiin on sisältänyt jokusen sata tuntia hommia, eikä kokonaisuudessa puhuta viikoista. Mutta näin halusimme, rakentaa sovelluskehittäjien uuden kodin hyvällä pohjalle.

Kaikki tietysti lähti jo kauan sitten omien motiivien tutkimisella, mitä sitä haluaisi tehdä seuraavaksi? Intohimon löydyttyä alkuvaiheen taskeista yrityksen nimen päättämisestä voisi jo yksistään kirjoittaa kirjan, onko nimellä väliä, minkä tarinan se kertoo, miten se kuvaa yrityksen tekemistä ja arvoja, johon voit käyttää aikaa valitsemasi määrän. Yrityksellä pitää myös nykyään olla tarina, mielellään Runebergin käsialaa. Mutta tarinan rinnalla on muutama muukin asia.

Viestintästrategia, terminologia, yrityksen ilme, logo? (ei niinkään pakollinen), joskin tärkeimpänä ehkä kaikesta liiketoimintasuunnitelma ja liiketoimintamalli. Tässäkin välissä kuuluu pohtia, että ketähän me ollaan, ollaanko me tämän takana aidosti? Joku on joskus kirjoittanut, että edellä mainitut on turhia, näin jälkeenpäin voin sanoa, että ’good luck with that’ jos jätät tekemättä markkinatutkimuksen, palveluportfolion rajaamisen, hinnoittelustrategian, myyntistrategian ja ydinviestin.

Rinnalla väistämättä seuraa verkkosivujen rakentaminen (värit, fontit, lisenssoinnit, kuvavalinnat, web hotellit, domain rekisteröinnit jne. jne.), toimitilojen hankkiminen, rekrytointisuunnittelu ja sen strategia. Sitten juostaan nykypäiväisten työkalujen virittämisessä sähköposteista twitterin kautta trelloon ja pipedriveen, ml. kaikki muut verkkosovellukset joita on järkevä hyödyntää automatisoidaksesi kaiken mikä on mahdollista, ihan vaan, että aikaa jää lopulta oleelliseen.

Vielä parit sopimukset eri palveluntarjoajien kanssa, tilitoimisto, työasemat, puhelimet, työterveydenhuolto, vakuutukset ja lopulta lähes tärkein, eli viranomaiset (yhtiöjärjestys ja pöytäkirjat, loving’ them!) mainitakseni vain päällimmäiset. Tässä samalla on tavattu kohta toistasataa kanssayrittäjää, kollegaa, tuttua, kaveria ja muita ihmisiä joiden kaikkien suunnattoman tsempin ja avunannon ympärillä saattaa jopa herkistyä.

Kaksi viikkoa sitten julkaisun loppusuoralla olin yhtäaikaa tavaamassa osakassopimuksia juristia varten ja keskustelemassa verkkosivut rakentaneen SuperPasin kanssa, että SLL sertifikaatti on vielä hankkimatta. Hoksasin, että hitto, CV template! Muuten tää pakettihan alkaa olla sertifikaattia vaille maalissa launchiin!

Luoto Companyn perustajien yksi tärkeimmistä tehtävistä tähän asti ja jatkossa on lainopillinen ja riittävä yrityksen rungon kantaminen, niin että meidän huippuosaajat saavat keskittyä olennaisimpaan asiaan koko yrityksessä, asiakkaaseen. Johdon tehtävä puolestaan ei ole johtaa, vaan luoda edellytykset asiantuntijoille loistaa. Yhdessä me luodaan meidän näköinen kulttuuri – jota en kyllä välttämättä malta edes ajatella mitä siitä tässä lähivuosina tulee. Siitä tulee huikea!

Yrityksestä ei tullut tänä keväänä valmis, mutta se on oikealla ladulla. Itse vain tulin tässä verkkosivujen launchin yhteydessä pohtineeksi, että taisi olla ihan hyvä, että sitä jotain kaupallista koulutusta on hankkinut ja tästä on ihan käytännön kokemusta. Yllä mainittujen asioiden kasaan kursiminen pystymetsästä voisi muuten viedä helposti vuoden jos toisenkin, puhumattakaan pomminvarmasta miinaan ajosta viimeistään viranomaisten kanssa. Nyt kuitenkin me voidaan keskittyä olennaiseen, perusteet on valettu ja sovelluskehittäjillä valmis yritysrakenne mihin on helppo liittyä.

Mites teillä muilla on yrittäjyyden ensiaskeleet menneet?

Lauri

ps. Tarttu ajankohtainen lainaus sopivasti linkedinin Forbes feedistä: ”Growing your career or a business is an evolution – not a revolution” Ryan Alovis, Stella Group

Vastaa

Ensimmäinen kotimme Helsingissä.

Eerikinkatu 28 9krs., 00100 HELSINKI. Tervetuloa!