350+ kasvokkain tavattua digitalisaation osaajaa viimeisen reilun 2,5 vuoden aikana. Todella antoisia keskusteluita, joiden lomassa voisi viettää pidemmästikin aikaa. Työn murros näkyy hyvin ja niihin vastaaminen on osin haastavaakin. Olemme kuitenkin päälinjalta oikealla polulla, erottuvana tekijänä täysin uniikki omistamisen malli, joka tuo oikeudenmukaisuuden konkretian tasolla markkinaan. Tästä hyötyvät suuresti myös meidän asiakkaat.

En ole taulukoinut havaintoja mutta siitä huolimatta tietyt teemat nousevat esille kerta toisensa jälkeen ja jos löydöksistä pitäisi tehdä yhteenveto minun mielestä, niin lista näyttää seuraavalta (ei järjestystä):

  1. ”Vapaus tehdä asiat hyvin” > tunkkaaminen kuormittaa liikaa, aiheuttaa turhautumista työssä.
  2. Mielenkiintoinen / merkityksellinen projekti > onhan se nyt vaan hienoa saada muuttaa maailmaa paremmaksi!
  3. Oikeudenmukainen kohtelu, läpinäkyvyys > itsestään selvää, että se kiinnostaa, vastuunkantoa ja sitoutumista tarjotaan takaisin
  4. Osaamisen kehittäminen/ylläpito > teknologiat muuttuu sitä tahtia, että parempi pysyä aallon harjalla
  5. Kulttuuri, arvot > mihin lappuun allekirjoitan nimeni, ketä edustan, millaisia arvoja edustan?

Muut asiat kuten mm. työsuhde-edut, joustavuus ja kyvykäs tiimi ovat myös tärkeitä, mutta ne ovat jo pääsääntöisesti kunnossa kaikilla. Toki otos on pieni, jos kokonaisuutta katsoo, mutta aika selkeästi nämä samat aiheet nousee esille kerta toisensa jälkeen.

Suomessa on myös asiantuntijatyössä tänä päivänä likipitäen 40% koko työvoimasta, olen keskustellut myös muiden alojen tekijöiden kanssa ja hyvin monella nousee samantyyppiset toiveet, etenkin ”Vapaus tehdä asiat pienellä joukolla hyvin” on TODELLA korkealle arvostettu tekijä työssä viihtymisen kannalta. Uskallan siis väittää, että listaa voisi hyödyntää myös muilla toimialoilla.

Stackoverflown 2018 tutkimuksen lista työn prioriteeteista ei paljoa poikkea ylläolevasta jos ottaa huomioon, että konsultointi tuo mukanaan vielä oman twistin tarpeisiin.

Kommentteja? 🙂