Omistajuus avaa uusia mahdollisuuksia!

Omistajuus avaa uusia mahdollisuuksia!

Blogi

Luoto Company edustaa ainutlaatuista omistamisen kulttuuria (ks. kuva alta). Modernissa organisaatiossa viisaus on harvoin yhdessä päässä tai edes muutamassa. Päätöksiä tehdessä ja eri vaihtoehtojen väliltä valittaessa on tärkeää, että päätösten takana on viisautta ja moniosaamista. Me Luodolla teemme kuukausittain päätöksiä yhdessä, koskee se liiketoimintaa, taloutta, tulevaisuutta tai mitä tahansa asiaa. Alla listattuna muutamia esimerkkejä.

Mitä mahdollisuuksia omistajuus tarjoaa käytännössä?

  1. Olemme päättäneet useasta osaamisen kehittämiseen liittyvistä investoinneista yhdessä, kuten sisällöstä, ajankohdista, matkasta seminaareihin. Olemme itse todistaneet jo aikaisemmalla työurallamme, että yksin johdon valitsemat keinot eivät aina osu oikeaan.
  2. Tulisiko meidän kasvaa ulkoisesti vai sisäisesti? Avointa keskustelua ja päätöksiä suuntaviivoista on tehty yhdessä. Meille ulkoinen kasvu ei ole itseisarvo.
  3. Miten voitot jaetaan? Osaamispääoman aikakaudella osaajat ovat oikeutettuja jakamaan yrityksen voittoa. Asiantuntijamme omistavat 80% yhtiömme osakkeista ja näin osallistuvat merkittävällä tavalla voiton jakamiseen. Jo lyhyellä välillä tuotto on myös pysyvempää ja vakaampaa joukkueena kuin yksin.
  4. Yrityksen arvo kehittyy ajan myötä, palkkatyössä arvon kehityksestä ei hyödy, omistajana hyötyy. Joukkueen mahdollisuus osaamisen kehittämisen, oikeus työajan keksintöihin tai tuoton sijoittamiseen avaa käytännössä rajoittamattoman joukon mahdollisuuksia yrityksen arvon nostamiseen.
  5. Mitkä edut on relevantteja? Saunavuoro toimistolla, kuntoilumahdollisuudet, ulkomaan matkat – meillä on kaikki mitä muillakin, jonka päälle tai sijaan voimme päättää aidosti merkittävistä eduista. Viimeisin päätöksemme oli 6 viikon vuosiloma, sillä myös lepo on tärkeää. Meillä on myös hyvin tilaa yksilön tarpeille, käytännössä ainoa rajoittava sopimus on asiakkaan kanssa solmittu.
  6. Meidän yhteisesti omistettu yritys palvelee suoraan asiakkaita työpareina tai tiimeinä ilman brokereita, kumppanuudessa haluamme olla asiakkaiden tärkeissä ja merkityksellisissä projekteissa mukana, rakentamassa ainutlaatuista asiakaskokemusta.
  7. Omistajalle kaiken yritystä koskevan tiedon läpinäkyvyys on 100%, esim. talouteen liittyen kaikki tietävät perustajista osakkaisiin mitä kukanenkin saa, mihin varoja käytetään.

Päätöksenteko ei ole myöskään vaikeaa, mallimme on hyvin ketterä. Vanhaa maailmaa edustaa aika, jossa päätöksiä tekee yksi tai muutama henkilö kaikkien puolesta. Meillä tärkeistä asioista äänestetään joukkueena, enemmistö osuu useammin oikeaan. Omistajuus ei myöskään ole aitoa, jos et saa osallistua päätöksiin tai tehdä uusia aloitteita mistä tahansa asioista. Päätöksenteon kannalta on hyvin edullista, että aihetta pohtii useampi, useasta eri näkökulmasta.

Uskallamme suositella omistamisen kulttuuriin panostamista kenelle tahansa, positiivisia kokemuksia on useita ja kerromme niistä mielellämme vaikka kasvotusten lounaalla. Oikeudenmukaisuus on aidosti täällä ja ainutlaatuisempana kuin koskaan!

Lue lisää myös avoimesta haustamme.

Vastaa

Ensimmäinen kotimme Helsingissä.

Eerikinkatu 28 9krs., 00100 HELSINKI. Tervetuloa!