Uudenlaiset yritysrakenteet ovat täällä

Haluamme osallistua keskusteluun asiantuntijatyön tulevaisuudesta

Asiantuntijoiden vaikutus työelämässä kasvaa. Osaamisesta tulee markkinoiden tärkein pääoma.

Suomalainen työ elää murrosta: jo noin 40 % Suomen työvoimasta tekee asiantuntijatyötä. Palvelualalla työn lisäarvon määrittää asiakas. Me vauhditamme tätä murrosta yritysrakenteella, joka palkitsee huippuosaajat tasavertaisella omistajuudella. Uskomme siihen, että kun ihmisille antaa aidosti päätösvallan yrityksessä, syntyy parempia yrityksiä, ammattiylpeämpiä työntekijöitä ja tyytyväisempiä asiakkaita. Haluamme tästä näkökulmasta osallistua myös julkiseen keskusteluun suomalaisen asiantuntijatyön kansainvälisen kilpailukyvyn lisäämiseksi.

Luoto Companyn yritysrakenne ja sen pohjalta syntyvä omistajuuteen pohjaava yrityskulttuuri ovat ainutlaatuisia Suomessa. Uudenlaisen, ihmiskeskeisen kapitalismin perusajatuksena on se, että ihmisten osaamiseen perustuvat voitot jakautuvat laajemmalle joukolle. Niille, jotka ovat omalla työpanoksellaan saaneet aikaan tulosta. Asiantuntijatyön arvo on ihmisissä, ja tämän arvostuksen pitää myös näkyä.

Siksi Luoto Company on tekijöidensä 80 %:sti omistama yritys. Meillä ei ole työntekijöitä, vaan osakkaita. Haluamme olla reilu työpaikka, jossa asiantuntijoilla on vapaus tehdä töitä ilmapiirissä, jossa arvostetaan modernien käsityöläisten osaamista, aidon omistajuuden kautta. Asiakkaillemme tapamme toimia tarkoittaa pitäviä palvelulupauksia ja motivoituneita huippuosaajia.

Luoto Companyn yritysrakenne ja sen pohjalta syntyvä omistajuuteen pohjaava yrityskulttuuri ovat ainutlaatuisia Suomessa.

Tarinamme

Tavallinen suomalainen arki-ilta, vuosi 2016. Helsinkiläisen kodin keittiön pöydän ääreen on kerääntynyt yhteen vanha kaveriporukka ja heidän pitkä IT-alan kokemus. Juttua riittää, nauruakin. Miten maailma on muuttumassa?

Markkinassa aidosti lisäarvoa tuottavia ideoita on paljon, mutta toteutus ei läheskään aina ole helppoa. Resurssiniukkuuden keskellä pitäisi löytää moniosaajia, jotka ymmärtävät riippuvuuksia ja liiketoimintaa. Ennen kaikkea parhailla osaajilla on kuitenkin asennetta – aitoa innostusta työtä kohtaan. Työtä, jossa viimeiset metrit ratkaisevat yllättävän paljon. Sinänsä tässä ei ole mitään tavallisesta poikkeavaa, uuden luominen on ollut kautta historian kovan työn takana. Nyt siinä onnistuminen on vain asiakkaille entistä tärkeämpää.

Inspiroivan illan päätteeksi totesimme, että nykypäivän jälkiteollisessa asiantuntityössä on tilausta uudelle yritysrakenteelle, jonka kivijalassa korostuvat oikeudenmukaisuus, arvostus ja vapaus. Tiedämme näiden arvojen tuovan osaajien terävimmän kärjen yhteen ja näyttävän suuntaa tulevaisuuteen. Tuo kivijalka kuvastaa meille pientä, kallioista, puuston suojaamaa ja vakaasti paikoillaan pysyvää luotoa digitalisaation myrskyisässä valtameressä. Näin syntyi Luoto Company, uuden ajan sovelluskehityksen asiantuntijatoimisto.

Tavoitat meidät somesta, alareunan yhteystiedoista ja Helsingin toimistolta. Osallistu keskusteluun tulevaisuuden yritysrakenteista ja ihmiskeskeisestä kapitalismista somessa.

#enolevaintoissataalla #omistajuus #oikeudenmukaisuus #osakasduunissa #luotocompany

Oikeudenmukaisuus on asiantuntijatyön uusi normaali.

Ensimmäinen kotimme Helsingissä.

Eerikinkatu 28 9krs., 00100 HELSINKI. Tervetuloa!